Κάθε χρόνο τα ίδια. Το πασχαλινό τραπέζι γεμάτο, το φαγητό μπόλικο, και στο τέλος… το αρνί περισσεύει. Κι ενώ είναι νόστιμο, ποιος θέλει να τρώει το ίδιο πράγμα για τρεις μέρες; Αντί να το αφήνεις στο ψυγείο να “κοιτάζει”, δες μερικές ιδέες για να το μεταμορφώσεις και να το χαρείς μέχρι την τελευταία μπουκιά.
1. Κλασική πίτα με αρνί
Πάρε το κρέας, ψιλόκοψέ το, ρίξε μέσα λίγη φέτα, μαϊντανό, δυόσμο, αλατοπίπερο και αν έχεις και κανένα ξεροκρεμμύδι, ακόμα καλύτερα. Τύλιξέ τα όλα σε φύλλο (είτε χωριάτικο είτε σφολιάτα) και ψήσε. Μια γρήγορη κρεατόπιτα που μυρίζει Κυριακή.
2. Αρνίσια μακαρονάδα
Σόταρε το ψιλοκομμένο αρνί σε λίγο ελαιόλαδο με κρεμμύδι, σκόρδο και ντομάτα. Πρόσθεσε λίγη κανέλα ή μπαχάρι και ρίξε το πάνω από σπαγγέτι. Αν σου αρέσει, τρίψε και λίγη ξινομυζήθρα ή κεφαλοτύρι από πάνω. Έτοιμο το φαγητό της ημέρας.
3. Σάντουιτς με αρνί
Ιδανικό για το γραφείο ή ένα γρήγορο βραδινό. Βάλε το αρνί μέσα σε ψωμάκι με λίγη μουστάρδα, καραμελωμένο κρεμμύδι, αγγουράκι τουρσί και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου. Αν έχεις και λίγη σως γιαουρτιού, απογείωσέ το.
4. Αρνί με πατάτες στο τηγάνι
Αν σου περίσσεψαν και πατάτες φούρνου, κάνε ένα “τηγανητό” ανακάτεμα. Βάλε λίγο ελαιόλαδο, ρίξε τις πατάτες και το αρνί, άφησέ τα να πάρουν χρώμα και γεύση, και σέρβιρε με μια κουταλιά γιαούρτι στο πλάι.
5. Ριζότο με αρνί
Σοτάρεις το αρνί με λίγο κρεμμυδάκι, προσθέτεις ρύζι και λίγο-λίγο ζωμό (ή ακόμα και νερό με λίγη γεύση από το ταψί). Όταν γίνει το ριζότο σου, ρίξε λίγο λεμόνι και φρέσκα μυρωδικά. Πεντανόστιμο και διαφορετικό.
0 Σχόλια