Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Παραδοσιακά Λυχναράκια Κρήτης


 Υλικά για τη ζύμη

200 γρ. ζάχαρη

35 γρ. λάδι

25 γρ. βούτυρο

65 γρ. γάλα

2 αυγά

⅔ κουταλιάς της σούπας μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες

600 γρ. αλεύρι


Για τη γέμιση

750 γρ. ανθότυρο

200 γρ. ζάχαρη

1 αυγό

Κανέλα για πασπάλισμα


Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τη ζάχαρη, το λάδι, το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά για 3 λεπτά στην ταχύτητα 6.

2. Προσθέτουμε το μπέικιν, τις βανίλιες και σταδιακά το αλεύρι. Ζυμώνουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια απαλή, ελαστική ζύμη.

3. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης: το ανθότυρο, τη ζάχαρη και το αυγό.

4. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε σε στρογγυλά φύλλα διαμέτρου περίπου 10 εκ.

5. Τοποθετούμε στο κέντρο 1-2 κουταλιές από τη γέμιση και κλείνουμε σε σχήμα ταρτακιού ή μισοφέγγαρου (ανάλογα με το σχήμα που προτιμάτε).

6. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο αυγό και πασπαλίζουμε με κανέλα.

7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια