Υλικά για τη ζύμη
• 200 γρ. ζάχαρη
• 35 γρ. λάδι
• 25 γρ. βούτυρο
• 65 γρ. γάλα
• 2 αυγά
• ⅔ κουταλιάς της σούπας μπέικιν πάουντερ
• 2 βανίλιες
• 600 γρ. αλεύρι
Για τη γέμιση
• 750 γρ. ανθότυρο
• 200 γρ. ζάχαρη
• 1 αυγό
• Κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τη ζάχαρη, το λάδι, το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά για 3 λεπτά στην ταχύτητα 6.
2. Προσθέτουμε το μπέικιν, τις βανίλιες και σταδιακά το αλεύρι. Ζυμώνουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια απαλή, ελαστική ζύμη.
3. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης: το ανθότυρο, τη ζάχαρη και το αυγό.
4. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε σε στρογγυλά φύλλα διαμέτρου περίπου 10 εκ.
5. Τοποθετούμε στο κέντρο 1-2 κουταλιές από τη γέμιση και κλείνουμε σε σχήμα ταρτακιού ή μισοφέγγαρου (ανάλογα με το σχήμα που προτιμάτε).
6. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο αυγό και πασπαλίζουμε με κανέλα.
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
0 Σχόλια