Advertisement

Main Ad

Συνταγή για κουλούρια λεμονιού

 


Ακολουθεί μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς λάδι, ιδανικά για όσους νηστεύουν ή απλά θέλουν ένα πιο ελαφρύ σνακ:

Υλικά:

 * 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

 * 1 φλιτζάνι ζάχαρη

 * 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική

 * 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)

 * ξύσμα από 2 πορτοκάλια

 * αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 500-600 γραμμάρια)

Εκτέλεση:

 * Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη, τη σόδα, την κανέλα (αν χρησιμοποιείτε) και το ξύσμα πορτοκαλιού.

 * Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ή με το χέρι, μέχρι να έχετε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

 * Αν η ζύμη κολλάει πολύ, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.

 * Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

 * Πλάστε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλετε (στρογγυλά, μακρόστενα, πλεξούδες) και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

 * Ψήστε τα κουλουράκια για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

 * Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.

Μυστικά για επιτυχία:

 * Προσοχή στο αλεύρι! Μην το προσθέσετε όλο μαζί, γιατί η ζύμη μπορεί να γίνει πολύ σφιχτή.

 * Αν θέλετε τα κουλουράκια σας πιο αρωματικά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο γαρύφαλλο ή μοσχοκάρυδο.

 * Για πιο τραγανά κουλουράκια, ψήστε τα για λίγο περισσότερο χρόνο.

Συμβουλές:

 * Μπορείτε να διατηρήσετε τα κουλουράκια σε ένα αεροστεγές δοχείο για αρκετές ημέρες.

 * Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε τα κουλουράκια με ζάχαρη άχνη πριν τα σερβίρετε.

 * Αντί για χυμό πορτοκαλιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό μανταρινιού ή λεμονιού.

Καλή απόλαυση!


Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια