Ακολουθεί μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς λάδι, ιδανικά για όσους νηστεύουν ή απλά θέλουν ένα πιο ελαφρύ σνακ:
Υλικά:
* 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
* 1 φλιτζάνι ζάχαρη
* 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
* 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
* ξύσμα από 2 πορτοκάλια
* αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 500-600 γραμμάρια)
Εκτέλεση:
* Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη, τη σόδα, την κανέλα (αν χρησιμοποιείτε) και το ξύσμα πορτοκαλιού.
* Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ή με το χέρι, μέχρι να έχετε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
* Αν η ζύμη κολλάει πολύ, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
* Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
* Πλάστε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλετε (στρογγυλά, μακρόστενα, πλεξούδες) και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
* Ψήστε τα κουλουράκια για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
* Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.
Μυστικά για επιτυχία:
* Προσοχή στο αλεύρι! Μην το προσθέσετε όλο μαζί, γιατί η ζύμη μπορεί να γίνει πολύ σφιχτή.
* Αν θέλετε τα κουλουράκια σας πιο αρωματικά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο γαρύφαλλο ή μοσχοκάρυδο.
* Για πιο τραγανά κουλουράκια, ψήστε τα για λίγο περισσότερο χρόνο.
Συμβουλές:
* Μπορείτε να διατηρήσετε τα κουλουράκια σε ένα αεροστεγές δοχείο για αρκετές ημέρες.
* Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε τα κουλουράκια με ζάχαρη άχνη πριν τα σερβίρετε.
* Αντί για χυμό πορτοκαλιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό μανταρινιού ή λεμονιού.
Καλή απόλαυση!
0 Σχόλια