Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Ζυμαρικά με Κρεμώδη Σάλτσα Μανιταριών


 Υλικά:

230 γρ. ζυμαρικά (φετουτσίνι ή λιγκουίνι)

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

230 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/3 φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί

1/4 κουταλάκι του γλυκού ιταλικά μυρωδικά

1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Αλάτι & πιπέρι, κατά βούληση

Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)

Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

1. Βράσιμο ζυμαρικών: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε αλατισμένο νερό και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.

2. Σοτάρισμα μανιταριών: Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αποβάλουν το νερό τους και να εξατμιστεί. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.

3. Προετοιμασία σάλτσας: Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το κρασί, τα ιταλικά μυρωδικά, τον χυμό λεμονιού, το αλεύρι και τη μουστάρδα Dijon. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία πάστα.

4. Συμπλήρωση κρέμας: Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς.

5. Συνδυασμός υλικών: Επιστρέφουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει λίγο ακόμα. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

6. Ολοκλήρωση πιάτου: Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την παρμεζάνα, αν χρησιμοποιούμε.

7. Σερβίρισμα: Σερβίρουμε αμέσως, απολαμβάνοντας την πλούσια και κρεμώδη γεύση της σάλτσας μανιταριών.


Καλή απόλαυση!

Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια