Υλικά:
• 230 γρ. ζυμαρικά (φετουτσίνι ή λιγκουίνι)
• 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
• 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
• 230 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 1/3 φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί
• 1/4 κουταλάκι του γλυκού ιταλικά μυρωδικά
• 1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
• 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
• Αλάτι & πιπέρι, κατά βούληση
• Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)
• Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Βράσιμο ζυμαρικών: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε αλατισμένο νερό και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
2. Σοτάρισμα μανιταριών: Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αποβάλουν το νερό τους και να εξατμιστεί. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
3. Προετοιμασία σάλτσας: Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το κρασί, τα ιταλικά μυρωδικά, τον χυμό λεμονιού, το αλεύρι και τη μουστάρδα Dijon. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία πάστα.
4. Συμπλήρωση κρέμας: Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς.
5. Συνδυασμός υλικών: Επιστρέφουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει λίγο ακόμα. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
6. Ολοκλήρωση πιάτου: Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την παρμεζάνα, αν χρησιμοποιούμε.
7. Σερβίρισμα: Σερβίρουμε αμέσως, απολαμβάνοντας την πλούσια και κρεμώδη γεύση της σάλτσας μανιταριών.
Καλή απόλαυση!
0 Σχόλια