Advertisement

Main Ad

Συνταγή για το Πιο Νόστιμο Κέικ Μήλου


 Αυτό το κέικ μήλου είναι αφράτο, αρωματικό και γεμάτο γεύση! Το γιαούρτι το κάνει ζουμερό, ενώ οι σταφίδες του δίνουν μια φυσική γλύκα. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή γλυκό συνοδευτικό με καφέ.


Υλικά

Υγρά υλικά:

2 μήλα, τριμμένα

200 γρ. γιαούρτι

2 αυγά

½ φλιτζάνι γάλα

Στερεά υλικά:

3 φλιτζάνια αλεύρι

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλάκι κανέλα

Λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

170 γρ. βούτυρο, σε κομματάκια

1 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)


Εκτέλεση

1. Προθέρμανση φούρνου: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό τσέρκι ή φόρμα για κέικ.

2. Ανάμειξη υγρών: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα τριμμένα μήλα, το γιαούρτι, τα αυγά και το γάλα μέχρι να ενωθούν καλά.

3. Ανάμειξη στερεών: Σε ένα δεύτερο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μπέικιν, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα.

4. Συνδυασμός: Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε ξανά.

5. Ψήσιμο: Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά στους 180°C, μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στο κέντρο.

6. Αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.


Συμβουλές:

Αν θέλεις πιο ζουμερό αποτέλεσμα, μπορείς να προσθέσεις λίγο μέλι στο μείγμα.

Μπορείς να πασπαλίσεις το κέικ με άχνη ζάχαρη ή ξηρούς καρπούς για περισσότερη νοστιμιά.

Αντί για σταφίδες, μπορείς να βάλεις καρύδια ή αμύγδαλα.


Ένα λαχταριστό κέικ μήλου που θα γεμίσει το σπίτι με υπέροχο άρωμα! Καλή απόλαυση!

Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια