Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Εκμέκ Κανταΐφι


 Το εκμέκ κανταΐφι είναι ένα λαχταριστό παραδοσιακό γλυκό με στρώσεις από κανταΐφι, αφράτη κρέμα και πλούσια σαντιγί. Δοκίμασέ το και θα γίνει το αγαπημένο σου!


Υλικά:


Για τη βάση (κανταΐφι):

300 γρ. φύλλο κανταΐφι

150 γρ. βούτυρο λιωμένο


Για το σιρόπι:

300 γρ. ζάχαρη

250 ml νερό

1 ξυλάκι κανέλας

Φλούδα από 1 λεμόνι

1 κ.σ. χυμό λεμονιού


Για την κρέμα:

500 ml γάλα

100 γρ. ζάχαρη

50 γρ. κορν φλάουρ

2 κρόκους αυγών

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

50 γρ. βούτυρο


Για τη σαντιγί:

250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας


Για το γαρνίρισμα:

Ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης


Εκτέλεση:


1. Ετοιμάζουμε τη βάση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Ξάνουμε το κανταΐφι με τα χέρια ώστε να αφρατέψει.

Το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.


2. Φτιάχνουμε το σιρόπι:

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Περιχύνουμε το ζεστό κανταΐφι με το χλιαρό σιρόπι και το αφήνουμε να απορροφηθεί.


3. Ετοιμάζουμε την κρέμα:

Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τους κρόκους.

Ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.

Προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το κανταΐφι.


4. Ετοιμάζουμε τη σαντιγί:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να σφίξει.

Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα.


5. Συναρμολογούμε & σερβίρουμε:

Γαρνίρουμε με φιστίκια Αιγίνης.

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια