Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Τούρτα Black Forest - Ιδανική και για Γενέθλια


Υλικά


Για το Κέικ Σοκολάτας

200 ml γάλα

50 γρ. βούτυρο (κομμένο σε κύβους)

½ φλιτζάνι φυτικό λάδι (110 ml)

2 κουταλάκια γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 αυγά (χτυπημένα)

2 φλιτζάνια απλή φαρίνη (300 γρ., κοσκινισμένη)

¾ φλιτζανιού κακάο (75 γρ.)

2 κουταλάκια γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 φλιτζάνια ζάχαρη (440 γρ.)

1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι γλυκού στιγμιαίος καφές

1 φλιτζάνι βραστό νερό


Για τη Σάλτσα Μούρων

1 φλιτζάνι κατεψυγμένα κεράσια (130 γρ.)

1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μικτά μούρα (130 γρ.)

¼ φλιτζανιού ζάχαρη (60 γρ.)

½ φλιτζάνι νερό


Για το Ganache

120 ml κρέμα γάλακτος

120 γρ. μαύρη σοκολάτα


Για το Σερβίρισμα

380 ml κρέμα γάλακτος (χτυπημένη)

30 γρ. μαύρη σοκολάτα (τριμμένη)


Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C με λειτουργία αέρα (fan bake). Λαδώνουμε και καλύπτουμε με λαδόκολλα δύο στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 23 εκ.

2. Ζεσταίνουμε το γάλα και το βούτυρο μαζί σε ένα γυάλινο μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων (περίπου 30–40 δευτερόλεπτα) μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ζεστό μείγμα με το φυτικό λάδι, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπημένα αυγά.

4. Κοσκινίζουμε μέσα στο ίδιο μπολ την κοσκινισμένη φαρίνη, το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε επίσης τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

5. Διαλύουμε τον στιγμιαίο καφέ στο βραστό νερό και τον ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε σχολαστικά ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να εξαφανιστούν οι σβώλοι.

6. Μοιράζουμε το μείγμα ομοιόμορφα στις προετοιμασμένες φόρμες και ψήνουμε για 35–40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι δοκιμής. Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα συναρμολογήσουμε.

7. Για τη Σάλτσα Μούρων:

Κόβουμε τα κατεψυγμένα κεράσια στη μέση και τα τοποθετούμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι μαζί με τα κατεψυγμένα μούρα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μειωθεί και να πήξει. Στη συνέχεια, την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και, αν χρειαστεί, τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

8. Για το Ganache:

Σε ένα γυάλινο μπολ, λιώνουμε μαζί την κρέμα γάλακτος και τη μαύρη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων (περίπου 1 λεπτό).

Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο και λεία μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, όπου θα πήξει ελαφρώς.

9. Συναρμολόγηση του Κέικ:

Κόβουμε κάθε κέικ οριζόντια σε δύο μέρη.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει αφράτη υφή.

Τοποθετούμε μία στρώση κέικ σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, περιχύνοντας πάνω της περίπου το ⅓ της σάλτσας μούρων. Στη συνέχεια, απλώνουμε πάνω της το ⅓ της χτυπημένης κρέμας.

Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες στρώσεις, χρησιμοποιώντας όλη τη σάλτσα μούρων και την κρέμα.

10. Τελική Επικάλυψη:

Αλείπουμε την επιφάνεια του με το Ganache και πασπαλίζουμε με την τριμμένη μαύρη σοκολάτα.

11. Ψύξη:

Το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρουμε, ώστε οι γεύσεις να δεθούν και το κέικ να «σταθεροποιηθεί».


Σημειώσεις

Αποθήκευση: Διατηρείστε το στο ψυγείο, σε αεροστεγές δοχείο, για έως και 3 ημέρες.

Προετοιμασία: Είναι ιδανικό να παρασκευάζεται μία μέρα νωρίτερα, ώστε να έχουν ομογενοποιηθεί πλήρως οι γεύσεις.

Επιταχύνσεις: Για εξοικονόμηση χρόνου, μπορείτε να ψήσετε τα κέικ την προηγούμενη ημέρα και να τα αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο μέχρι να τα συναρμολογήσετε.


Απολαύστε αυτό το υπέροχο, πλούσιο και γευστικό κέικ σοκολάτας, ιδανικό για κάθε γιορτή ή ιδιαίτερη στιγμή!


 

Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια