Υλικά:
• 1 ποτήρι λάδι (σπορέλαιο ή ½ πακέτο βούτυρο ή μαργαρίνη)
• 2 ποτήρια νισεστέ
• 3 ποτήρια ζάχαρη
• 4 ποτήρια νερό
• 2 βανίλιες
• Καβουρδισμένα αμύγδαλα (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ, διαλύουμε το νισεστέ στο νερό.
2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι (αν θέλουμε να φτιάξουμε νηστίσιμο χαλβά, χρησιμοποιούμε λάδι, αλλιώς βούτυρο ή μαργαρίνη) και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
3. Σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε 7-8 κουταλιές ζάχαρη και την καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην καεί.
4. Όταν η ζάχαρη γίνει καραμέλα, προσθέτουμε το μείγμα με το νισεστέ και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
5. Ρίχνουμε τον χαλβά σε ένα ταψάκι ή σε φόρμα ζελέ και τον απλώνουμε ομοιόμορφα.
6. Πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη και βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στο γκριλ, για να αποκτήσει η επιφάνεια του χαλβά μία ωραία κρούστα.
7. Μόλις τον βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και αφήνουμε να κρυώσει.
Ο χαλβάς είναι έτοιμος για σερβίρισμα! Απολαύστε τον με φίλους και οικογένεια.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
0 Σχόλια