Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Παραδοσιακό Χαλβά Φαρσάλων


 

Υλικά:


1 ποτήρι λάδι (σπορέλαιο ή ½ πακέτο βούτυρο ή μαργαρίνη)

2 ποτήρια νισεστέ

3 ποτήρια ζάχαρη

4 ποτήρια νερό

2 βανίλιες

Καβουρδισμένα αμύγδαλα (για το γαρνίρισμα)


Εκτέλεση:


1. Σε ένα μπολ, διαλύουμε το νισεστέ στο νερό.


2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι (αν θέλουμε να φτιάξουμε νηστίσιμο χαλβά, χρησιμοποιούμε λάδι, αλλιώς βούτυρο ή μαργαρίνη) και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.


3. Σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε 7-8 κουταλιές ζάχαρη και την καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην καεί.


4. Όταν η ζάχαρη γίνει καραμέλα, προσθέτουμε το μείγμα με το νισεστέ και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.


5. Ρίχνουμε τον χαλβά σε ένα ταψάκι ή σε φόρμα ζελέ και τον απλώνουμε ομοιόμορφα.


6. Πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη και βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στο γκριλ, για να αποκτήσει η επιφάνεια του χαλβά μία ωραία κρούστα.


7. Μόλις τον βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και αφήνουμε να κρυώσει.


Ο χαλβάς είναι έτοιμος για σερβίρισμα! Απολαύστε τον με φίλους και οικογένεια.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!





 

Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια