Advertisement

Main Ad

Συνταγή για τραγανά κριτσίνια καρότου

Υλικά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

2 καρότα, τριμμένα (περίπου 150 γρ.)

80 ml ελαιόλαδο

80 ml νερό

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)

1/2 κ.γ. κύμινο ή πάπρικα (προαιρετικά, για περισσότερη γεύση)

Σουσάμι ή μαυροκούκι για πασπάλισμα (προαιρετικά)


Εκτέλεση


1. Προετοιμασία καρότου:


Τρίβετε τα καρότα στον λεπτό τρίφτη και τα πιέζετε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας για να φύγει η περιττή υγρασία.


2. Ανακάτεμα υλικών:


Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα δύο είδη αλευριού, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα μπαχαρικά.


3. Προσθήκη υγρών:


Προσθέτετε το τριμμένο καρότο, το ελαιόλαδο και το νερό. Ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια ελαφρώς μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο αλεύρι ή νερό.


4. Σχηματισμός κριτσινιών:


Παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθετε λεπτά μπαστουνάκια (πάχους περίπου 1 εκ.).


5. Πασπάλισμα:


Αν θέλετε, βουτάτε τα μπαστουνάκια σε σουσάμι ή μαυροκούκι.


6. Ψήσιμο:


Τοποθετείτε τα κριτσίνια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις) ή 170°C (αέρας) για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.


Συμβουλές:


Φυλάξτε τα κριτσίνια σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθούν τραγανά.


Μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο τυρί στη ζύμη για πιο πλούσια γεύση.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια