Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Μπανόφι ( Banoffee )


 Υλικά


Για τη βάση:


250 γρ. μπισκότα digestive

100 γρ. βούτυρο (λιωμένο)


Για την καραμέλα (toffee):


1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. καστανή ζάχαρη


Για τη γέμιση και την επικάλυψη:


4 ώριμες μπανάνες

300 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Τριμμένη σοκολάτα ή κακάο (για το γαρνίρισμα)



Εκτέλεση


1. Ετοιμάζετε τη βάση:


1. Τρίψτε τα μπισκότα σε σκόνη στο μούλτι.


2. Ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να μοιάζουν με υγρή άμμο.


3. Στρώστε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση (διαμέτρου 20-22 εκ.) και πιέστε καλά.


4. Βάλτε τη βάση στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.


2. Φτιάχνετε την καραμέλα (toffee):


1. Σε κατσαρολάκι, λιώστε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.


2. Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατέψτε μέχρι να πήξει (περίπου 5-7 λεπτά). Προσοχή να μην καεί!


3. Ρίξτε την καραμέλα πάνω από τη βάση και αφήστε τη να κρυώσει εντελώς.


3. Προσθέτετε τις μπανάνες:


1. Κόψτε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και στρώστε τις πάνω από την καραμέλα.


4. Χτυπάτε την κρέμα:


1. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.


2. Απλώστε τη σαντιγί πάνω από τις μπανάνες.


5. Γαρνίρισμα:


1. Πασπαλίστε με τριμμένη σοκολάτα ή κακάο.


6. Σερβίρισμα:


Βάλτε το banoffee στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σφίξει και σερβίρετε!



Καλή απόλαυση!







Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια