Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Πορτοκαλόπιτα θεΐκη



Συνταγή για Πορτοκαλόπιτα


Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα αρωματικό και ζουμερό γλυκό που συνδυάζει τη φρεσκάδα του πορτοκαλιού με την τραγανότητα των φύλλων κρούστας. Ακολουθεί η συνταγή μαζί με συμβουλές για τέλειο αποτέλεσμα!


Υλικά:


Για τη βάση:

1 πακέτο φύλλα κρούστας (περίπου 450 γρ.)

4 αυγά

200 ml ηλιέλαιο (ή ελαιόλαδο ελαφρύ)

200 γρ. ζάχαρη

200 γρ. γιαούρτι (πλήρες για πιο πλούσια γεύση)

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια (ακέρωτα)

Για το σιρόπι:

400 ml νερό

300 γρ. ζάχαρη

Χυμός από 2 πορτοκάλια

1 ξυλάκι κανέλας

1 φλούδα πορτοκαλιού (ολόκληρη)


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία φύλλων κρούστας:

Ανοίξτε τα φύλλα κρούστας, αφήστε τα να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες, ώστε να γίνουν πιο τραγανά. Εναλλακτικά, ψήστε τα για λίγα λεπτά σε χαμηλό φούρνο (120°C).

Σπάστε τα σε μικρά κομμάτια με τα χέρια σας και αφήστε τα στην άκρη.

2. Προετοιμασία σιροπιού:

Σε ένα κατσαρολάκι, βράστε το νερό, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα και τη φλούδα πορτοκαλιού για 5-7 λεπτά.

Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς. Είναι σημαντικό να είναι κρύο όταν σιροπιάσουμε την καυτή πορτοκαλόπιτα.

3. Προετοιμασία μείγματος:

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέστε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατέψτε καλά.

Σταδιακά ενσωματώστε τα κομμάτια φύλλου κρούστας στο μείγμα, ανακατεύοντας ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.

4. Ψήσιμο:

Αδειάστε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί (διαστάσεων περίπου 30x25 εκ.).

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C (ωαέρα) για


Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια