Υλικά
• 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 250 γρ. ζάχαρη
• 4 αυγά
• 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 200 ml γάλα
• Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
• 1 βανίλια
• Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
• Ένα νόμισμα για το φλουρί
Εκτέλεση
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C και βουτύρωσε ένα στρογγυλό ταψί.
2. Χτύπα το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
3. Πρόσθεσε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
4. Ρίξε το ξύσμα, τη βανίλια και το χυμό πορτοκαλιού.
5. Ανακάτεψε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και πρόσθεσέ το στο μείγμα, εναλλάξ με το γάλα. Ανακάτεψε καλά μέχρι να έχεις μια ομοιόμορφη ζύμη.
6. Βάλε το νόμισμα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο μέσα στη ζύμη.
7. Ρίξε τη ζύμη στο ταψί και ψήσε για περίπου 50-60 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
8. Άφησε τη βασιλόπιτα να κρυώσει και πασπάλισέ την με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία και καλή χρονιά!
0 Σχόλια