Advertisement

Main Ad

Συνταγή για το παραδοσιακό και σιροπιαστό κανταΐφι



Υλικά: Για τη γέμιση: • 200 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα • 100 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα (προαιρετικά) • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά) • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη Για το κανταΐφι: • 500 γρ. φύλλο κανταΐφι (μπορείς να το βρεις σε καταστήματα με προϊόντα ζαχαροπλαστικής ή σε καταστήματα με ειδικά τρόφιμα) • 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο Για το σιρόπι: • 500 γρ. ζάχαρη • 250 ml νερό • Χυμός από 1/2 λεμόνι • 1 ξυλάκι κανέλα (προαιρετικά) • 2-3 γαρύφαλλα (προαιρετικά) Εκτέλεση: 1. Προετοιμασία του σιροπιού: Σε μια κατσαρόλα, ρίξε τη ζάχαρη, το νερό και τη κανέλα (αν χρησιμοποιήσεις) και άφησέ τα να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ το να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά. Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και τα γαρύφαλλα (αν θέλεις) και συνέχισε να σιγοβράζει για 5 λεπτά ακόμα. Απομάκρυνε από τη φωτιά και άφησε το σιρόπι να κρυώσει. 2. Ετοιμασία της γέμισης: Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τα ψιλοκομμένα καρύδια και τα αμύγδαλα με την κανέλα και τη ζάχαρη. Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις αμύγδαλα, μπορείς να τα παραλείψεις ή να προσθέσεις μόνο καρύδια. 3. Προετοιμασία του κανταΐφι: Άνοιξε το φύλλο κανταΐφι και χωρίστε το σε μικρές τούφες, ώστε να είναι εύκολο να το τυλίξεις. Χρησιμοποίησε τα χέρια σου για να το αποσπάσεις προσεκτικά και να το μαλακώσεις. 4. Φτιάξιμο του κανταΐφι: Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα ταψί, άπλωσε λίγο από το λιωμένο βούτυρο και τοποθέτησε στρώματα από το κανταΐφι, προσθέτοντας λίγη από τη γέμιση καρυδιών στην κάθε στρώση. Ρίξε λιωμένο βούτυρο ανάμεσα στα φύλλα και στην γέμιση. Μόλις γεμίσεις το ταψί και τυλίξεις το κανταΐφι, ρίξε το υπόλοιπο βούτυρο πάνω από την επιφάνεια. 5. Ψήσιμο: Ψήσε το κανταΐφι στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά, ή μέχρι να γίνει χρυσό και τραγανό. 6. Σερβίρισμα: Όταν το κανταΐφι είναι έτοιμο και το βγάλεις από το φούρνο, αμέσως ρίξε το κρύο σιρόπι πάνω από το καυτό κανταΐφι. Άφησέ το να απορροφήσει το σιρόπι για περίπου 15-20 λεπτά πριν το κόψεις και το σερβίρεις. Το κανταΐφι είναι ένα υπέροχο γλυκό που συνδυάζει την τραγανότητα του φύλλου με τη γλυκιά γέμιση καρυδιών και το σιρόπι, δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα.
Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια