Advertisement

Main Ad

Μπακλαβάς συνταγή με τα μυστικά!

 


Συνταγή για Μπακλαβά


Ο μπακλαβάς είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που συνδυάζει τραγανό φύλλο κρούστας, καρύδια και σιρόπι μελωμένο. Ακολουθεί η πλήρης συνταγή:


Υλικά


Για τον μπακλαβά:

500 γρ. φύλλο κρούστας

250 γρ. βούτυρο (λιωμένο)

400 γρ. καρύδια (ψιλοκομμένα)

100 γρ. αμύγδαλα (προαιρετικά, ψιλοκομμένα)

2 κ.γ. κανέλα σκόνη

1/2 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη


Για το σιρόπι:

500 γρ. ζάχαρη

250 ml νερό

100 γρ. μέλι

1 ξύλο κανέλας

2-3 γαρίφαλα

Φλούδα από 1 λεμόνι


Εκτέλεση


Προετοιμασία του μπακλαβά:


1. Προετοιμάστε το μείγμα ξηρών καρπών: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα καρύδια, τα αμύγδαλα, την κανέλα και το γαρίφαλο.

2. Προθερμάνετε τον φούρνο: Θερμάνετε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.

3. Αλείψτε το ταψί: Επιλέξτε ένα ταψί (περίπου 30x40 εκ.) και αλείψτε το καλά με λιωμένο βούτυρο.

4. Στρώστε τα φύλλα:

Απλώστε 2 φύλλα κρούστας στο ταψί και βουτυρώστε καλά το κάθε φύλλο.

Προσθέστε μια λεπτή στρώση από το μείγμα ξηρών καρπών.

Συνεχίστε με φύλλα και γέμιση, βουτυρώνοντας κάθε φύλλο.

Τελειώστε με 2-3 φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα καλά.


Κόψιμο και ψήσιμο:


5. Κόψτε τον μπακλαβά: Χαράξτε τα κομμάτια σε σχήμα ρόμβου ή τετραγώνων με ένα κοφτερό μαχαίρι.

6. Ψήστε: Βάλτε το ταψί στον φούρνο και ψήστε για 50-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει.


Προετοιμασία του σιροπιού:


7. Βράστε το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα, βάλτε τη ζάχαρη, το νερό, το μέλι, το ξύλο κανέλας, τα γαρίφαλα και τη φλούδα λεμονιού. Βράστε για 5-7 λεπτά.

8. Αφήστε να κρυώσει: Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς πριν το ρίξετε πάνω από τον μπακλαβά.


Συναρμολόγηση:


9. Σιροπιάστε τον μπακλαβά: Μόλις βγει ο μπακλαβάς από τον φούρνο, περιχύστε τον με το κρύο σιρόπι σιγά-σιγά.

10. Αφήστε να απορροφήσει: Αφήστε τον μπακλαβά να κρυώσει εντελώς, ώστε να απορροφήσει το σιρόπι.


Σερβίρισμα


Ο μπακλαβάς είναι καλύτερος την επόμενη ημέρα, όταν όλα τα υλικά έχουν ενωθεί. Σερβίρετε σε μικρά κομμάτια και απολαύστε!


Καλή επιτυχία!


Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια