Υλικά (για 4 μερίδες): • 250 γρ. ζυμαρικά (π.χ. πέννες ή φουσίλι) • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη • 100 γρ. τυρί κίτρινο (π.χ. gouda ή mozzarella), τριμμένο • 1 φλιτζάνι γάλα • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος • 1 αυγό • Αλάτι και πιπέρι • Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) • Λίγο τριμμένο τυρί για το πασπάλισμα Εκτέλεση: 1. Βράσε τα ζυμαρικά: Βράσε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα, σουρώστε τα και αφήστε τα στην άκρη. 2. Ετοιμάσε την μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το αλεύρι. Ανακάτεψε για 1-2 λεπτά για να γίνει ελαφρώς χρυσό. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει μια λεία σάλτσα. Ρίξε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) και αφήστε την να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά. Απομάκρυνε από τη φωτιά και ρίξε το αυγό, ανακατεύοντας καλά. 3. Συναρμολόγησε το σουφλέ: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε τα βρασμένα ζυμαρικά με την μπεσαμέλ και τα μισά τυριά (φέτα και κίτρινο τυρί). Ανακατεύεις καλά για να ενωθούν. 4. Ψήσιμο: Ρίξε το μείγμα σε ένα ταψί (περίπου 20x20 εκ.) και από πάνω πασπάλισε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η επιφάνεια. 5. Σερβίρισμα: Άφησε το σουφλέ να κρυώσει για 5-10 λεπτά πριν το κόψεις σε μερίδες. Ένα νόστιμο και πλούσιο σουφλέ ζυμαρικών με τυριά και μπεσαμέλ που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr
0 Σχόλια