Advertisement

Main Ad

Μακαρόνια με κιμά! Η αυθεντική συνταγή!

 


Μακαρόνια με Κιμά


Υλικά (για 4 άτομα):

500 γρ. μακαρόνια (σπαγγέτι ή πένες)

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

400 γρ. ντομάτα κονκασέ ή τριμμένη ντομάτα

2 κ.σ. πελτές ντομάτας

1/2 φλ. λευκό κρασί

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη

1 δαφνόφυλλο

1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τριμμένο τυρί (π.χ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα)


Εκτέλεση

1. Ετοιμάστε τα μακαρόνια:

Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε και αφήστε τα στην άκρη, προσθέτοντας λίγες σταγόνες ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

2. Μαγειρέψτε τον κιμά:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να εξατμιστούν τα υγρά.

3. Σβήστε με κρασί:

Ρίξτε το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί.

4. Προσθέστε τη σάλτσα:

Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το δαφνόφυλλο, την κανέλα (αν τη χρησιμοποιείτε), αλάτι και πιπέρι.

Ανακατέψτε και σιγοβράστε για 30-40 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

5. Σερβίρισμα:

Σερβίρετε τα μακαρόνια ζεστά, προσθέτοντας από πάνω τη σάλτσα κιμά και πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί.


Καλή σας όρεξη!


Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια