Μακαρόνια με Κιμά
Υλικά (για 4 άτομα):
• 500 γρ. μακαρόνια (σπαγγέτι ή πένες)
• 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
• 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 400 γρ. ντομάτα κονκασέ ή τριμμένη ντομάτα
• 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
• 1/2 φλ. λευκό κρασί
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. ζάχαρη
• 1 δαφνόφυλλο
• 1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Τριμμένο τυρί (π.χ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα)
Εκτέλεση
1. Ετοιμάστε τα μακαρόνια:
Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε και αφήστε τα στην άκρη, προσθέτοντας λίγες σταγόνες ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
2. Μαγειρέψτε τον κιμά:
• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
• Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να εξατμιστούν τα υγρά.
3. Σβήστε με κρασί:
Ρίξτε το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί.
4. Προσθέστε τη σάλτσα:
• Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το δαφνόφυλλο, την κανέλα (αν τη χρησιμοποιείτε), αλάτι και πιπέρι.
• Ανακατέψτε και σιγοβράστε για 30-40 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
5. Σερβίρισμα:
Σερβίρετε τα μακαρόνια ζεστά, προσθέτοντας από πάνω τη σάλτσα κιμά και πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί.
Καλή σας όρεξη!
0 Σχόλια