Υλικά (για 4 μερίδες): • 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας (μαύρη ή γάλακτος, ανάλογα με την προτίμησή σου) • 4 αυγά (χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους) Εκτέλεση: 1. Λιώσε τη σοκολάτα: • Σπάσε τη σοκολάτα σε κομμάτια και λιώσε τη σε μπεν μαρί (σε ένα μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει απαλά). Ανακάτεψε μέχρι να γίνει λεία. • Άφησέ τη να κρυώσει για 5-7 λεπτά. 2. Χτύπα τα ασπράδια: • Σε ένα καθαρό μπολ, χτύπα τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. 3. Ανακάτεψε με τους κρόκους: • Ρίξε τους κρόκους μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. 4. Ενσωμάτωσε τη μαρέγκα: • Με μια μαρίζ (σπάτουλα), πρόσθεσε τη μαρέγκα στη σοκολάτα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις για να μη χαθεί ο όγκος. 5. Σέρβιρε: • Μοίρασε τη μους σε μπολάκια ή ποτήρια και βάλ’ τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τη σερβίρεις. Προαιρετικά: • Γαρνίρισε με τριμμένη σοκολάτα, σαντιγί ή φρέσκα φρούτα όπως φράουλες και μούρα. Ένα γρήγορο, σοκολατένιο γλυκό που πάντα εντυπωσιάζει!
Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr
0 Σχόλια